Σελίδες

Ενημερωτικοί σύνδεσμοι

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ.


Η νύμφη και ο βοσκός...!!!!(Κ.Γ.)


Για άλλη μια φορά ο νομοταγής και ευσυνείδητος Κύπριος κυνηγός, γίνεται θεατής του παραλόγου, γίνεται θεατής σε ένα θέατρο που του κλέβει κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο κυνηγετικό μέλλον και που οι ηθοποιοί σε αυτό το έργο με τα δάκτυλα παρατεταμένα δείχνοντας τον, του φωνάζουν «είσαι κορόιδο», «είσαι βλάκας», τον τρομοκρατούν ταυτόχρονα και τον κάνουν να πιστέψει πως αυτός φταίει, του φυτεύουν στο μυαλό πως αυτός δεν έχει κυνηγετική συνείδηση και παιδεία, αυτός είναι ο υπαίτιος για όλα και ξεκάθαρα πλέον σαν θύμα σκύβει το κεφάλι και αποχωρεί.

Η επιστολή καταγγελίας και παραπόνου προς τα αρμόδια όργανα, αναφορικά με συγκεκριμένη και δημόσια ανάρτηση φωτογραφίας που σε αυτήν ποζάρει, εν ενεργεία θηροφύλακας με τρόπαιο 120 ορτύκια (!!!!) και μάλιστα ένα εξ αυτών να το έχει στο στόμα του(!!!!), έγινε από τον γραφών. Θεωρώ υποχρέωση μου να αναρτήσω την επιστολή και είναι η εξής.:

 
 
Η επιστολή είναι ξεκάθαρη και το θέμα δεν αφορά κατ’ ανάγκη και μόνο τα 120 ορτύκια, αλλά την κοροϊδία και τον εμπαιγμό από άνθρωπο που θα έπρεπε να προωθεί και να πρεσβεύει την κυνηγετική ηθική και παιδεία, όπως επίσης και την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει τα κυνηγετικά μας, διότι μάλλον κάποιοι περπατούν στους γκρεμούς με κλειστά τα μάτια.

 Όσο και αν προσπάθησα να βρω ένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος που να έχει έστω και στο ελάχιστο παρόμοιο κυνηγετικό σύστημα με την Κύπρο, δεν το βρήκα πουθενά. Το ιδρυτικό καταστατικό της ΚΟΚ & ΔΑΖ είναι ένα ακριβές αντίγραφο του αντίστοιχου της Ελληνικής Κυνηγετικής  Συνομοσπονδίας αλλά φαίνεται να λειτουργεί όμως βάση των προσωπικών αντιλήψεων, συγκεκριμένων ατόμων.
Η ΚΟΚ & ΔΑΖ έχει να καλέσει Παγκύπριο Συμβούλιο από τον Μάιο του 2014, προσωπικά και όπως επίσης και ο κάθε υγιές σκεπτόμενος συνάδελφος κυνηγός, το εκλαμβάνουμε οσάν και η Ομοσπονδία μας είναι στον αυτόματο πιλότο, καμία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Ομοσπονδίας, καμία προσπάθεια για προώθηση του ορθολογικού κυνηγίου, κανένα διαχειριστικό πλάνο- σχέδιο, καμία προσπάθεια υπέρ των νομοταγών κυνηγών και με κερασάκι στην τούρτα να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες στην φύση της ανομίας, της κυνηγετικής αναρχίας, απειλών, τραυματισμών από τον κάθε απόκληρο του κοινωνικού συνόλου που βαπτίστηκε κυνηγός με τις ευλογίες του Ταμείου Θήρας και ΚΟΚ & ΔΑΖ και που περίτρανα και δημόσια υπερηφανεύεται για  τα παράνομα κατορθώματα και επιτεύγματα του, προσβάλλοντας και υβρίζοντας τους νομοταγείς και υγιές σκεπτόμενους κυνηγούς.  

 Το άρθρο που αναρτήθηκε στο παρόν ιστολόγιο την 16η Σεπτεμβρίου και σε συνδυασμό με την επιστολή παραπόνου και καταγγελίας που αναρτήθηκε σήμερα, παρουσιάζει πέραν πάσης αμφιβολίας τα αποτελέσματα των πάγια λανθασμένων αποφάσεων των αρμοδίων. Διατηρούν στον αναπνευστήρα ένα κυνηγετικό σύστημα της δεκαετίας του 50, χωρίς κανένα πλάνο και σχεδιασμό που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στο τέλος του κυνηγίου.

Επιτέλους κύριοι της ΚΟΚ & ΔΑΖ, του Ταμείου Θήρας, της Διαχειριστικής Επιτροπής,  ανοίξετε τα μάτια σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε την πορεία που ακολουθούμε, κάθε τι νόμιμο και ηθικά ορθό κυνηγετικά, το έχετε απαγορεύσει και το έχετε αντικαταστήσει με κάθε τί ανήθικο, παράλογο και αντίθετο με κάθε κυνηγετική έννοια.:
 

1.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που το 79% των κυνηγών του κράτους, δεν είναι ενταγμένοι στις τάξεις σας.

2.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που διαχωρίζει τον κυνηγετικό σκύλο από το κυνήγι.

3.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που δεν έχετε ξεκάθαρο πλάνο προστασίας και διαχείρισης του θηραματικού πλούτου, παρά μόνο επιμένετε σε απελευθερώσεις πουλιών για σκοπούς σκοποβολής.

4.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που δεν έχει ανώτατα όρια κάρπωσης στα αποδημητικά θηράματα.

5.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που δεν δίνει κυνήγι ορτυκιού με συνοδεία κυνηγετικού σκύλου, προωθώντας οτιδήποτε άλλο εκτός από ορθολογικό κυνήγι.

6.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που δεν δίνεται κυνήγι μπεκάτσας με συνοδεία κυνηγετικού σκύλου.

7.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που δεν δίνετε καθημερινά το κυνήγι των αποδημητικών θηραμάτων.

8.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που ενώ έχουμε υδρόβια εσείς δεν μας δίνεται λίμνες και φράκτες.

9.    Είστε η μοναδική Ομοσπονδία στην Ευρώπη που αναλώνετε υπερδιπλάσιο χρόνο, σημασία και κόπο για το θέμα των εκπαιδευτικών των σκύλων, παρά για το κυνήγι αυτό καθ’ εαυτό, αφού φέτος απαγορεύσατε το κυνήγι ταυτόχρονα με την έναρξη των εκπαιδευτικών στις απαγορευμένες περιοχές.
 
................
.............
..........
.......

 Κρίμα κύριοι, δεν μας αξίζει αυτή η αντιμετώπιση και πάνω από όλα δεν πάει άλλο, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσετε σε αλλαγές ή τουλάχιστον να αποφασίσετε που μας κατατάσσετε, στην σύγχρονη κυνηγετικά Ευρώπη ή στα κυνηγετικά πρότυπα Αραβικών κρατών. Ο νομοταγής κυνηγός πλέον διερωτάται ποιος τελικά είναι ο ρόλος της ΚΟΚ & ΔΑΖ, ποιος ο λόγος ύπαρξης και ποιο το έργο της, αφού το Ιδρυτικό Καταστατικό της ΚΟΚ & ΔΑΖ λέει άλλα και κατ’ ακρίβεια εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που κάνετε ή δεν κάνετε.

 

 

 
Τα πάντα ρεί… Ηράκλειτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου